Articol de Mihai Mironică - Publicat vineri, 11 iulie 2025 19:16 / Actualizat vineri, 11 iulie 2025 19:34
România a fost preluată de un guvern despre care s-a transmis isteric, pe toate canalele de comunicare, că trebuie să salveze țara de la prăbușirea în hăul colapsului financiar. Sub acest stindard al salvării naționale, s-au dictat imediat măsuri aspre împotriva unor categorii fragile, pensionari, elevi, femei gravide, profesori. S-a înăsprit impozitarea fimelor private, coloana vertebrală a economiei. Și, de asemenea esențial, s-au anunțat reduceri majore în ceea ce privește cheltuielile din fonduri publice.
Un ministru important, ministrul apărării, unul dintre nenumărații vicepremieri ai unui guvern care ar trebui să aducă austeritatea în cheltuielile publice, a avut o apariție la TVR Info. Acolo a fost întrebat și despre cele 12 milioane de euro gaură numai în ultimul an la Clubul Sportiv al Armatei.
O parte din aceste pierderi sunt generate de echipa de fotbal înființată în 2017, care a jucat numai în ligi inferioare cu un pâlc de spectatori în tribune și care va continua în Liga 2 fără drept de promovare. Dar care acordă, din fondurile Armatei, unor fotbaliști, chiar străini, sau unor manageri de la CSA salarii mai mari decât cele ale ministrului apărării și chiar președintelui României.
Ministrul Moșteanu a promis că „își va da mult timp”, superbă calchiere pe filieră engleză, pentru a analiza cum să procedeze cu aceste cheltuieli. Aș adăuga, într-un moment în care guvernul din care face parte susține că fiecare leuț ar trebui drămuit la sânge.
Acuzat de impostură, promovează impostura
Numirea lui Ionuț Moșteanu a fost intens criticată pentru că, până la 51 de ani, nu a avut nicio experiență legată de acest domeniu, al Apărării. Unul care a devenit și mai important în contextul celor mai mari tensiuni în această parte a lumii după Al Doilea Război Mondial.
Moșteanu a studiat la Politehnică și la o universitate privată obscură, a devenit specialist în marketing, a fost secretar de stat în Ministerul Transporturilor. Și totuși, Moșteanu și-a găsit o intersecție cu Ministerul Apărării. Ne-a anunțat că este pasionat de sport.
Acuzat de impostură, Ionuț Moșteanu nu are nicio ezitare să protejeze impostura de la Ministerul român al Apărării, unică în universul NATO, ba chiar și la inamicul principal al NATO, Rusia. Deși Rusia sovietică a inventat coloșii sportivi ai Armatei și Miliției și ne-a impus și nouă acest model stalinist în sport, chiar și ea, o actuală dictatură de inspirație sovietică, nu mai are în sport astfel de entități absurde.
La reuniunile NATO, cu triumfurile CSA
Ionuț Moșteanu a muncit peste două decenii în zona privată. Este trimis în guvern de partidul care, teoretic, este vârful avangardist de lance al politicii românești. La 51 de ani, Moșteanu este tânăr într-o lume în care, pentru cea mai puternică poziție, cea de președinte al SUA, se luptă octogenari.

Teoretic, el are datele unui personaj politic care să oprească impostura de sorginte stalinistă din Ministerul Apărării. Când colo, descoperim un „aurist” care are drept obiectiv să ducă din nou clubul Armatei pe cele mai înalte culmi ale performanței sportive.
Când Ionuț Moșteanu va merge la reuniunile miniștrilor din NATO, partenerii lui din alianță vor discuta despre provocările determinate de contracararea axei Moscova-Beijing-Teheran- Phenian. Și, la un moment dat, Moșteanu al nostru va povesti și el despre cum armata română a mai reușit să învingă un particular din Pantelimon, unul din Berceni, unul din Ștefan cel Mare, unul din Giulești și uite așa, garnizoana din Ghencea a recucerit Bucureștiul.
Și apoi va lua la rând Craiova, Clujul, Galațiul, Botoșaniul, după care vor urma marile bătălii ale oștirii române cu armatele italiană, germană, spaniolă, engleză, neerlandeză în Champions League. Iar ceilalți miniștri din NATO îl vor privi pe acest Ionuț Moșteanu care “își dă mult timp” pentru a rezolva problemele CSA și-și vor spune între ei: “Ce pretenții poți avea de la urmașii lui Ceaușescu chiar și la 35 de ani de la uciderea dictatorului lor?”.



